Det finnes mange forskjellige leverandører og typer tak-terrasse belegg og membraner*, og som de fleste andre varer finnes de i forskjellige kvaliteter. Vi formidler produkter fra flere leverandører, og er opptatt av at du skal få et produkt som passer dine behov. Selv om to forskjellige belegg har samme påståtte levetid, så vil det være kvalitetsforskjeller. Noen tak-systemer/ tak-løsninger vil også være dyrere enn andre, dersom de har spesielle kvaliteter og sertifiseringer.
Det er ikke alle typer tekkinger som er sertifisert for bruk på alle tak. Utførelsen av tekking kan også variere avhengig av type tak og underlag. Det finnes ett og tolagstekkinger, byggetidstekking, vakuumtak, ballasterte, mekanisk festa tak, spesialtak for vannfordrøyning samt grønne tak.
De mest anvendte takbelegg og membraner som brukes i dag er PVC eller Bitumen basert. PVC folier sveises ved hjelp av varmluft, men Bitumen produkter hovedsakelig sveises med åpen flamme.
Arbeidsprosessene defineres som varmt arbeid, og det er strenge krav fra forsikringsselskapene om hvordan dette arbeidet skal utføres. Det er eksempelvis krav til at man skal sitte brannvakt etter at arbeidet er utført.
Husk at forsikring ikke dekker skader på bygg dersom «varmt- arbeidsforskriften» ikke blir fulgt. Takspesialisten har erfaringen og kunnskapen som sørger for en trygg og fremtidssikret leveranse.
På skråtak er alternativene mange og går fra tegl- og betongtakstein til takskifer, asfalt takshingel og asfalt- og PVC-belegg med liste-profiler. Blikkenslageren leverer gjerne metalltekkinger i kobber, sink eller aluminium. Disse finnes også i flere varianter. Det finnes også enklere metall takpanner lakkert eller med bestrøing.
Grønne tak forbruker og forsinker nedbøren, noe som blant annet bidrar til å redusere regnflommer i urbane strøk. Disse takene filtrerer bort og samler opp forurensingen i luften og reduserer kjølebehovet i bygninger på sommerstid. Grønne tak omfatter alt fra lavtvoksende og selvforsørgende planter som Sedumtak, til intensive grønne tak som er tunge og skal tåle menneskelig opphold og ferdsel, samt planting av stauder, busker og trær.
En membran er et lag av materiale som fungerer som en barriere mot vanninntrengning. Den beskytter strukturer mot fuktighet og vannskader. Membraner brukes ofte i bygningskonstruksjoner, spesielt på steder hvor det er risiko for vannlekkasje, som i våtrom, tak og kjellere.
Når det står at membranen er «dekket av annet materiale på ‘våt side'», betyr det at selve membranen ikke er den ytterste overflaten som er i direkte kontakt med vann. I stedet er den beskyttet av et annet lag med materiale. Dette ytterste laget kan være fliser, betong, eller annet byggemateriale som tåler vann og samtidig beskytter membranen under. Dette er en vanlig praksis for å forlenge levetiden til membranen og for å sikre at den fungerer optimalt som en barriere mot vanninntrengning.
Send inn kontakt-skjema så tar vi kontakt for å diskutere ditt prosjekt, eller ta en eventuell befaring.
For oss er det viktig å ligge i front slik at vi kan tilby kundene våre nye og framtidsrettede løsninger. Tak er i ferd med å bli et spennende område, med langt flere muligheter enn tidligere, noe som stiller enda høyere krav til kompetanse.